S.o.S Kutyakozmetika Tatabánya

Kutyanyírás-Intim zóna nyírása-Egészségügyi nyírás

kutyanyírás intim zóna nyírás

Kutyanyírás-Intim zóna nyírása-Egészségügyi nyírás

 

Egészségügyi nyírás.Az egészségügyi nyírás jelentése.Két hosszabb kozmetikázás közötti időszak ami : karomvágás, fültisztítás, fenék és has nyírása,intim zóna, szemkörnyék, tappancs ápolása.

Figyelem, egy kutya intim zónája nagyon érzékeny terület így ha ezen a területen dolgozunk különösen óvatosak legyünk. A kutya végbélnyílásánál úgy tudjuk megnyírni a szőrét hogy egyik kezünkkel a farkát megfogjuk felfelé tartjuk,a másik kézben a nyírógéppel tudunk dolgozni. Így a kutya végbélnyílása körül nagyon szépen rövidre le tudjuk vágni a szőrzetet.  Nagyon fontos hogy itt a szőr mindig rövid legyen.Mert ha hosszú marad a szőre a fenekénél akkor nagyon sokszor beleragad a kaki.Hát igen nevezzük nevén a dolgot. Ezt a területet mindig tartsuk tisztán és röviden a szőrt, mert higiéniai szempontból fontos.

Intim terület nyírása

 

kutyanyírás intim zóna nyírás

kutyanyírás intim zóna nyírás

 

Intim terület nyírása: fogjuk meg a kiskutya farkát a lábával együtt és óvatosan emeljük fel,nyírjuk meg az egyik oldalon.Majd ismételjük meg ezt a műveletet a másik láb felemelésével és azon az oldalon is végezzük el ezt a műveletet. Ha a 10 es méretű vágófejet használod ezután másfél 1,5 mm es hosszúságú szőr marad.Ha a kutyát a kettő hátsó lábára állítod így megfeszül a bőr és elkerülhető a bőr meg karcolása.

Ehhez a kiskutyának a két első lábát megfogod és fel állítod hogy a két hátsó lábán álljon. Így biztonságosan megtudod nyírni az intim zónát. Nagyon fontos hogy a kiskutya végig nyugodt maradjon ne ugrándozzon. A fontos az,hogy szépen meg nyírjuk a kiskutyát és NE okozzunk neki sebesülést.

kutyanyírás, intim zóna nyírás

kutyanyírás, intim zóna nyírás

Kutyanyírás-Intim zóna nyírása-Egészségügyi nyírás

 

Ha az intim területet szépen megnyírtuk jöhet a:

  • Karom ápolás, karom nyírás.
  •  A kutya talpának ápolása. A talppárnák nyírása.
  • Kiskutya fülének ápolása.
  • A szemkörnyék szőrzetének rövidítése,szemkörnyék nyírása.

Ha mindennel végeztünk készen is van az egészségügyi nyírás. Remélem tudtam ezzel segíteni neked,hogy otthon tudjad ápolni a kiskutyádat. Nézd meg ezt a videót itt lent a cikk alján vagy a YouTube csatornámon a linkre kattintva a kutyanyírás – intim zóna nyírás címmel.

 

Kutyanyírás-Intim zóna nyírása-Egészségügyi nyírás videó

 

 

 

 Készítettem egy videót amiben megmutatom hogyan nyírjuk meg egy kutya intim zónáját.

A kiskutyák ápolásához nem feltétlenül kell a kutyakozmetikus. Ezt te is eltudod végezni otthon ha elég ügyes és türelmes vagy és van megfelelő tudásod a nyírással kapcsolatban. Hogy hogyan csináld ezért készítettem ezt a videót erről. Ha nem tudod megcsinálni akkor sincs baj mert jöhet a kutyakozmetikus és elvégzi a kutyakozmetikát.

A cikkek amit az oldalamon találsz tájékoztató jellegűek.Nem szeretnék senkit sem arra buzdítani,hogy kezdje el a kutyája nyírását. Legyen a te döntésed,hogy hogyan ápolod a kiskutyádat otthon vagy mégis úgy döntesz,hogy  elviszed a kutyakozmetikushoz. De tegyél meg mindent azért,hogy ápolt legyen a kiskutya.

Jó munkát kívánok neked. Kolembusz Ildikó

Ha mégis úgy döntesz,hogy az ápolást kutyakozmetikusra bízod akkor

várlak szeretettel tatabányán az S.o.S- kutyakozmetikában.

Tatabánya,Mártírok út 73.

Telefon: 06 30 475 90 33

Iratkozz fel YouTube csatornámra a további ingyenes kutyaápolás videókért.

Ha tetszett ez a cikk kérlek oszd meg másokkal is. Köszönöm szépen.