S.o.S Kutyakozmetika Tatabánya

Kutya talpának ápolása

kutya talp

Kutya talpának ápolása

 

talppárna

talppárna

A kutyák mancsa nagyon érzékeny ezért különösen óvatosan bánjunk vele. Nagyon fontos ha arra szántuk el magunkat hogy a kutyánk talpát meg nyírjuk , akkor különösen kényelmes pozícióba kell tartanunk a lábát. Mivel az egyik lábát felemeljük nagyon fontos, hogy kényelmesen álljon a  kutya és a maradék három lábán és megtudjon támaszkodni. Ezért nagyon fontos, hogy három lábon a kutya kényelmesen álljon majd. A közepesen hosszú vagy hosszú szőrzetű kutyáknál gyakori, hogy felesleges szőrzet nő a talppárnák között. Különösen fontos ezt ellenőrizni és nyírni minden kutyánál. Ha rendszeresen ápoljuk a kutyánk talppárnáját ezzel megakadályozhatjuk, hogy idegen testek és piszok  szoruljon a be a talppárnák közé. Ezeken a területeken dolgozhatunk géppel ha van, vagy dolgozhatunk lekerekített pengéjű ollóval. Nagyon fontos hogy ne vágjuk túl a szőrzetet,ne vágjunk túl mélyre mert a bőr ezen a területen nagyon vékony és érzékeny. Elég lesz a szőrt a talppárnák magasságáig vágni, ezzel segítünk tisztán tartani ezt a területet . Vannak bizonyos kutyafajták mint például az uszkár akiknek borotvált lábuk van. De ez a fazon sajnos ez nem minden kutya fajtának alkalmas, hogy le borotválják a lábát. Vannak nagyon érzékeny példányok akiknek ha leborotváljuk a lábát elkezdik nyalogatni irritálja őket irritációt okozhat. Ezért ha irritációt okoz neki akkor hasznos lehet ha aloe vera gélt viszünk fel erre a területre ezzel csökkenthetjük az irritációt. Készítettem egy videót A kutya talpának ápolása – Remélem segítséget nyújt neked abban, hogy otthon ezt a kozmetikát eltudjad végezni a kiskutyádon.  Ha már a talppárnáról esett szó nyáron forró a talaj télen pedig sózzák az utakat járdákat ezért ha egy kiadós séta után egy csepp oliva-olajat masszírozzunk a kutya talppárnájába.  Óvatosan kör körkörös mozdulattal masszírozzuk be a tappancsába. Az esetlegesen fennmaradt olajat egy papírtörlő segítségével itassuk le. Hozzászokik a kutya a rendszeres ápoláshoz.

kutya talp

kutya talp

Kutya talpának ápolása

 

Mit tegyünk ha a kiskutya egy rágógumiba belelépett ? szükség esetére jó ha tartunk otthon földimogyoró olajat. Néhány cseppet tegyél a földimogyoró olajból az ujjadra és óvatosan finom mozdulatokkal masszírozd bele a rágógumiba a rágógumi környékére utána a kis fésűvel kezd el fésülni a rágógumit. Ha szükséges még tegyél rá földimogyoró olajat egészen addig Ismételd amíg a rágógumi ki nem jön a kutya szőréből. A felesleges olajat papírtörlővel itasd fel. Láthatod több olyan példát is írtam miért fontos a talppárnák ápolása. Ezért nagyon fontos hogy a talppárnák szőrét gondosan megnyírjuk és azt a talppárnákig rövidítsük meg, így elkerülhetjük a felesleges piszkok beleragadását a kiskutya talpába. Különösen fontos ez a figyelem  a kiskutyáknál és az idősebb kutyáknál, mivel ha hosszú a szőre a talppárnák között a járása a kutyának nem biztonságos, ezért könnyen elcsúszhat a padozaton. Pl: a parkettán vagy a járólapon. Ha a kutyának a talppárnáját gondozzuk különösen figyeljünk arra hogy havonta a karom nyírás is történjen meg.

 

 

YouTube csatornámon folyamatosan fogok feltölteni olyan videókat amelyek a kutyák ápolásáról szólnak. Hogyan nyírjuk meg a kutyánkat otthon. Ezért iratkozz fel kérlek a YouTube csatornámra kövess nyomon vagy írj nekem emailt. Amiben tudok segítek. Email: soskutyakozmetika@gmail.com

Youtube: dog grooming,kutyaápolás

Ha fontosnak találod ezt a cikket vagy videót kérlek oszd meg másokkal is. Köszönöm.